Visumvrij Reizen naar Turkije

Visumvrij reizen naar Turkije

Visum-TR Turkije, Visum-TR Leave a Comment

Op dit moment is het voor veel EU-burger, waaronder Nederlanders, verplicht om een visum van Turkije te hebben voordat ze het land in gaan. Dat is al heel lang zo. Sinds 2015 is het ook niet mogelijk het visum op de luchthaven te kopen, maar moet het al van tevoren aangeschaft worden. Hoewel het niet veel werk is, wordt het toch door veel mensen als last ervaren. Het is een van de dingen die geregeld moeten worden en bovendien kost het geld. Maar het zou zomaar kunnen dat hier verandering in komt! Wie weet kunt u straks zonder visum naar Turkije reizen.

Visumvrij reizen voor Turken

Al langere tijd is Turkije, dat zelf nog geen lid is van de EU, bezig met plannen om het mogelijk te maken dat Turken zonder visum naar Europa kunnen reizen. Dat zou de Turken veel geld en moeite schelen. In Turkije is het krijgen van een visum namelijk aanzienlijk meer gedoe dan hier in Nederland. Om dat visumvrije reizen gedaan te krijgen, moet Turkije aan een hele lijst met voorwaarden voldoen. Die voorwaarden betreffen afspraken over mensenrechten, bescherming van minderheden, maar ook de voorwaarde dat burgers van de 28 EU-lidstaten dan zonder visum naar Turkije kunnen reizen. Zodra de visumvrijstelling zover is, kunnen dus ook Nederlanders zonder visum naar Turkije.

Nog niet zover

Iedereen die wel eens naar Turkije reist op dat in de toekomst van plan is, kijkt uit naar het moment dat het visumvrij reizen daadwerkelijk mogelijk is. Maar hoewel de onderhandelingen bezig zijn en de hoop op een snelle overeenkomst groot is, is het nog niet zover. Tot het moment van de visumvrijstelling blijft het verplicht een visum aan te vragen voordat u op reis gaat. Houd hier rekening mee. Ook als er geruchten zijn over de invoerdatum van het visumvrije reizen, is het van belang dat u zeker weet dat u geen visum nodig heeft.