Veelgestelde Vragen


Een e-Visum is een officieel document om naar Turkije te kunnen reizen.

De aanvragers krijgen hun visa elektronisch na het invoeren van de benodigde informatie en na betaling met Ideal of MisterCASH.

U hebt een reisdocument nodig dat geldig is voor ten minste 6 maanden vanaf de datum waarop u van plan bent om Turkije binnen te reizen. Afhankelijk van uw nationaliteit, kunnen er aanvullende eisen worden gesteld. U wordt op de hoogte gesteld van deze eisen nadat u land, reisdocument en reisgegevens hebt geselecteerd.
Nee, de geldigheidsduur van het e-Visum begint vanaf de datum van aanvraag . U kunt Turkije intreden op elk tijdstip binnen die periode.
De Republiek Turkije zal geen informatie verstrekken aan derden en deze niet verkopen, verhuren of op andere wijze gebruiken voor commerciële doeleinden. Alle informatie van de aanvraag en het uitgegeven e-Visum worden opgeslagen in streng beveiligde systemen. De aanvrager draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de soft- en hardcopies van het e-Visum. De aanvrager draagt ook de volledige verantwoordelijkheid als die gegevens terecht komen in handen van derden.

De barcode op het e-Visum is een versleuteld elektronisch ondertekend formulier, dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken strikt beveiligd is. Toegang tot de inhoud van de barcode wordt uitsluitend verstrekt aan de instellingen die erkend zijn door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Turkije. De aanvrager draagt de volledige verantwoordelijkheid voor eventuele ongemakken die kunnen voortvloeien uit door de aanvrager aangebrachte wijzigingen in de barcode.

Ja. Iedere reiziger moet een eigen e-Visum aanvragen.
Nee, u kunt geen geld terugkrijgen voor niet gebruikte e-Visum.
Als u burger bent van één van de onderstaande landen, krijgt u een ‘multiple-entry’ e-Visum :

Antigua en Barbuda
Armenië
Australië
Bahama’s
Bahrein
Barbados
België
Canada
Dominica
Dominicaanse Republiek
Estland
Grenada
Haïti
Hong Kong (BN(O))
Ierland
Jamaica
Koeweit
Kroatië
Letland
Litouwen
Malediven
Malta
Mauritius
Nederland
Noorwegen
Oman
Oostenrijk
Polen
Portugal
Qatar
Saint Lucia
Saint Vincent en de Grenadines
Saoedi-Arabië
Spanje
V.S.
Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland)
Verenigde Arabische Emiraten
Zuid-Afrika
Burgers van Europese unie, kunnen met elke luchtvaartmaatschappij naar Turkije vliegen.

Burgers van de onderstaande landen zijn verplicht te reizen met een luchtvaartmaatschappij die een overeenkomst getekend hebben met het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dit moment hebben de luchtvaartmaatschappijen Turkish Airlines, Pegasus Airlines en Onur Air deze overeenkomsten getekend.

Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Centraal-Afrikaanse Republiek
Comoren
Democratische Republiek Congo
Djibouti
Egypte
Equatoriaal-Guinea
Eritrea
Ethiopië
Gabon
Gambia
Ghana
Guinee
Guinee-Bissau
Ivoorkust
Jemen
Kaapverdië
Kameroen
Kenia
Lesotho
Liberia
Madagaskar
Malawi
Mali
Mauritanië
Mozambique
Namibië
Niger
Nigeria
Oeganda
Republiek Congo
Rwanda
Sao Tomé en Principe
Senegal
Sierra Leone
Soedan
Somalië
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjaad
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Wilt u langer in Turkije verblijven dan dat het e-Visum toelaat, dan moet u bij de lokale politie in Turkije een verblijfsvergunning aanvragen.

Let op, het e-Visum wordt slechts verleend voor toeristische- en handelsdoeleinden. Aanvragen voor andere soorten visa (werkvisum, studentenvisum, etc.) moet u bij het Turkse consulaat in Nederland alsen.

Als u langer in Turkije blijft dan het e-Visum toelaat, kan er worden overgegaan tot het opleggen van een boete, uitzetting of een toegangsverbod tot het land.

U krijgt uw visum binnen 24 uur toegestuurd via de e-mail wanneer uw aankomstdatum binnen drie maanden is (90 dagen). Wij kunnen uw e-visum maximaal drie maanden voor de aankomstdatum aanvragen. Dat heeft te maken met de Turkse wetgeving. Wanneer uw aankomstdatum meer dan drie maanden in de toekomst ligt, vragen wij uw visum 3 maanden voor vertrek voor u aan.
Ja. Wordt het bedrag teruggestort als uw e-visum aanvraag geweigerd wordt.
U kunt op elk gewenst moment een aanvraag voor e-Visum indienen. Wij adviseren u echter om uw e-Visum tenminste 48 uur voor vertrek aan te vragen.
Vul uw tweede naam direct na uw naam in in het “(Naam)” gedeelte met een spatie tussen de twee namen.
De kosten voor een e-Visum verschillen en zijn afhankelijk van uw nationaliteit en het soort reisdocument. Klik op de “Aanvragen” knop op de homepage en selecteer de nationaliteit die in uw paspoort staat vermeld om te zien wat de kosten zijn.
Nee. Als u de luchthaven niet verlaat, hebt u geen visum nodig.

Heeft u meer informatie over visum turkije nodig? Lees meer op Visum-TR.

DELEN