Visum Turkije Toerisme

Toerisme Turkije

Visum-TR Turkije, Visum-TR Leave a Comment

Toerisme in Turkije is een opkomend fenomeen. Dat is niet verwonderlijk, want het is een prachtig en heel erg afwisselend land. Hoşgeldiniz (welkom), zouden de Turken zeggen.

Turkije, een land vol mogelijkheden.

Wat betreft vakantie is Turkije een land vol mogelijkheden. Het ligt deels in Europa en deels in Azië en heeft een ongelofelijk rijke geschiedenis die reikt van de oude Grieken, via het Romeinse Rijk tot de Republiek die het nu is. Met een oppervlakte van ruim 783.500 vierkante kilometer is er voor elk wat wils. Je kunt er terecht voor een strandvakantie, om cultuur te snuiven, om de natuur te ontdekken of om te backpacken. Je kunt er zelfs op wintersport gaan!

Voor de liefhebbers van zon, zee en strand

Lekker in de zon liggen, een beetje zwemmen, genieten van de heerlijke zandstranden, daarvoor kun je goed terecht in Turkije. Vooral de Turkse Riviera, de zeekust aan de Middellandse Zee, is hiervoor super geschikt. Met vele badplaatsen als Antalya en Alanya weet je zeker dat je bruiner terugkomt dan je erheen ging.

Turkije, een land vol cultuur

Turkije bestaat natuurlijk niet alleen uit zon, zee en strand. Ook mensen met liefde voor cultuur kunnen er hun hart ophalen. De meest populaire stad hiervoor is Istanboel, een moderne wereldstad en bovendien de grootste van Turkije. Het is de hoofdstad geweest van het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Het bijzondere mengsel van invloeden zie je terug in architectuur, musea en mensen. Ook hoofdstad Ankara, de door de Grieken gestichte stad Izmir en de religieuze hoofdstad Konya zijn voor cultuurliefhebbers het bezoeken waard.

Overweldigende natuur in Turkije

Naast badplaatsen en culturele steden kent Turkije ook uitgestrekte natuurgebieden. Indrukwekkend is bijvoorbeeld Pontus. De grote beboste bergen zijn een walhalla voor fanatieke fietsers of bergwandelaars. Gaaf is daarnaast het veel grillige Cappadocië, waar je bijvoorbeeld met een ballon overheen kunt varen om de invloeden van de verschillende gesteenten te zien.

Turkije is een land dat bijzonder geschikt is voor toerisme. Het is goed bereikbaar met het vliegtuig, je hebt alleen een visum Turkije nodig. Zodra dat geregeld is, neem je je zwembroek, fotocamera of wandelschoenen en kun je op reis.