Visum Turkije Izmir

Izmir, een stad met mogelijkheden

Visum-TR Populaire Steden, Turkije Leave a Comment

Aan de Egeïsche Zee ligt Izmir. Deze grote stad in het westen van Turkije ligt aan de Golf van Izmir.
Izmir is een belangrijke plaats door zijn haven en het internationale vliegveld vlakbij de stad. Ook de treinverbindingen naar verschillende grote steden zoals Istanbul, maken van Izmir een centraal punt. Maar Izmir is meer dan dat, het is ook een heerlijke vakantiebestemming. Het altijd levendige Izmir heeft tussen de moderne gebouwen nog steeds de resten van de oude stad Smyrna. Een bijzondere belevenis om zo van de moderne tijd in de oude wereld te stappen. Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad en hierdoor is Izmir er in geslaagd om ondanks zijn moderne gebouwen zijn historische uitstraling te behouden. Izmir ligt langs de kust en wordt omringd door de zee, eeuwenoude bossen en hoge bergen, dus ook wat de natuur betreft zit men in Izmir goed.

Tal van musea, vele attracties en heerlijke stranden maken van Izmir een perfecte vakantiebestemming. De ligging aan de zee en het strand met wuivende palmbomen maakt het nog eens extra aantrekkelijk. Izmir heeft dus veel te bieden. Of je nu komt voor cultuur, een strandvakantie, historie of sportieve activiteiten, Izmir heeft het allemaal. Zelfs als je voor het uitgaansleven komt, zit je in Izmir goed. De nieuwe luchthaven zorgt ook nog eens dat Izmir gemakkelijk te bereiken is en er met regelmaat vluchten naar deze bestemming vliegen.

Een heerlijk klimaat en fantastische stranden

De zandstranden van Izmir lopen geleidelijk af in zee. Een ideale bestemming dus voor gezinnen met kinderen. Op de stranden zijn er genoeg voorzieningen te vinden, zoals ligbedden met parasols en sanitaire voorzieningen. Op de ene locatie zijn wat meer Beach bars dan op de andere, dus het is maar net wat je zoekt. Izmir heeft ook een aantal waterparken en veel watersportmogelijkheden. Door het mediterrane klimaat heeft Izmir veel zomerse dagen. Door de ligging aan zee is er vrijwel constant een zeewindje, dat voor verkoeling zorgt op de hete dagen. Ook de winters in Izmir zijn mild, in het voor- en najaar is het dus een prima tijd om van de cultuur of speciale evenementen te genieten. Wil je ook eens een ander strand bezoeken? Breng dan eens een bezoek aan Cesme. Het schiereiland is omringd met helder, diepblauw water. Ook de kasteelruïne in Cesme en de warme bronnen zijn een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden genoeg

Toch een keer wat anders dan een dagje strand? Dan zijn er genoeg bezienswaardigheden in Izmir en de omgeving. Bijvoorbeeld de ruïnes van Kadifekale of de historische Konan Moskee en zijn klokkentoren. Of de Tempel van Artemis. Het fort Kadifekale getuigt van een roerig verleden en biedt een schitterend uitzicht over de baai. Ook rondom het fort is genoeg te zien. Talloze Turkse vrouwen zijn hier ‘live’ aan het weven en je kunt de zelfgemaakte producten ook kopen. Je kunt natuurlijk ook een excursie maken naar het natuurwonder Pamukkale. Het water dat in de loop der tijd uit de ondergrondse bronnen naar boven is gekomen, heeft een prachtig schouwspel achter gelaten. Op dezelfde plek kun je ook baden in één van de natuurlijke mineraalbaden. Een bootexcursie is altijd de moeite waard. Een hele of halve dag op het schitterende water doorbrengen zorgt voor prachtige herinneringen. Net zoals een traditionele Turkse avond met de typische folkloredansen en buikdansen. In combinatie met een overheerlijke Turkse maaltijd, wordt dit een avond om nooit te vergeten.

Ontdek het uitgaansleven en de natuur van Izmir

Wil je zelf het uitgaansleven van Izmir ontdekken? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn talloze barretjes, discotheken en nachtclubs. Er zijn veel horecagelegenheden te vinden in het gebied Birinci Kordon wat aan het water ligt, maar ook in andere delen van de stad is er genoeg te vinden.
Breng jij liever je tijd door in de natuur? Dan zijn er genoeg oogstrelende gebieden rondom Izmir. Bijvoorbeeld Kazdagi. Hier kletteren de watervallen met het azuurblauwe water. Het Kuscenneti nationaal park is een echte aanrader voor vogelliefhebbers.
Genoeg te doen dus in Izmir. Voor alle leeftijden en doelgroepen zijn er activiteiten of andere dingen om te doen. De ruime keus in de comfortabele accommodaties, maakt het aanbod van Izmir compleet. Wil jij Izmir zelf eens ontdekken? Neem dan snel een kijkje bij de mogelijkheden.