Hoe vraag ik een visum Turkije aan?

Visum Turkije aanvragen in stappen

Bent u van plan op reis te gaan naar Turkije? Misschien voor vakantie, misschien voor zaken, misschien met het vliegtuig of misschien wel met de auto. In alle gevallen is er één ding van groot belang: een visum.

Waarom een visum?

Sommige mensen denken dat een visum een soort extraatje is, dat je er meer mogelijkheden door krijgt of zelfs privileges hebt. Dat is niet zo. Een visum is verplicht. Zonder visum kom je simpelweg Turkije niet in. Of u nu met het vliegtuig of de auto gaat, bij de douane wordt er gecontroleerd. In het verleden was het nog zo dat je een visum alsnog bij de grens kon kopen, maar dat is niet meer het geval. Wees er daarom tijdig bij om problemen te voorkomen.

Hoe vraag je een visum aan?

Een visum van Turkije is belangrijk, maar gelukkig ook heel gemakkelijk aan te schaffen. Via visum-tr.nl hebt u binnen een half uur uw e-Visum binnen! Wat moet u doen?

 • Connector.

  Aanvraag formulier

  Ga naar Aanvraag formulier

 • Connector.

  Aankomstdatum

  Bepaal wat uw aankomstdatum is. De term ‘aankomstdatum’ is een klein beetje verwarrend. U hoeft namelijk niet per se op de aankomstdatum in Turkije te arriveren, later mag ook. U mag het land in zolang het visum geldig is. U mag binnen die periode zelfs meerdere keren naar binnen.
  Aankomstdatum visum Turkije

 • Connector.

  Gegevens

  Vul uw gegevens in. U kunt de reiziger gegevens handmatig invoeren, maar u kunt ook een kopie van uw paspoort of ID-kaart uploaden om fouten te voorkomen.
  Gegevens visum Turkije

 • Connector.

  Controle

  Controleer uw gegevens.

 • Connector.

  Betalen

  Kies uw betaalmethode en betaal.
  Betalen visum Turkije

 • Connector.

  Klaar!

  Klaar! Binnen een half uur heeft u uw visum binnen.

Vragen? Bij ‘veelgestelde vragen‘ staan vele antwoorden!