Visum Turkije Ankara

Ankara heeft karakter

Visum-TR Populaire Steden, Turkije Leave a Comment

De Turkse hoofdstad Ankara ligt op de Anatolische Hoogvlakte van het land. Istanbul is weliswaar groter, maar Ankara is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. De stad heeft een centrale ligging en is duidelijk een voorloper van moderne architectuur. Met zijn circa 4 miljoen inwoners, de economische belangen en vele bezienswaardigheden kunnen we Ankara zeker wel een wereldstad noemen. Ankara is een mooie mix van oud en nieuw. Het historische centrum op de rotsachtige heuvel is zeer bijzonder. De Citadel is omringd door kronkelende straten waar men heerlijk kan slenteren en letterlijk en figuurlijk de Turkse sfeer proeven. De vele restaurantjes en cafés die zich hier hebben gevestigd, zorgen een culinaire en sfeervolle ervaring.

Natuurlijk moet je in Ankara één van de vele moskeeën bezoeken. Bijvoorbeeld de oudste moskee van Ankara: de Arslanhane Carnii Moskee uit de 13e eeuw. Of je bezoekt het Museum van Anatolische beschavingen. Alleen het museumgebouw is al prachtig om te zien. In de oude bazaar uit de 14e eeuw is kunst te vinden uit verschillende tijdperken. In Ankara kun je ook heerlijk winkelen. Je kunt kiezen voor moderne winkelcentra of voor kleine oude winkeltjes. Ankara heeft de bezoeker genoeg te bieden, voor één dag, maar ook voor meerdere dagen. Je raakt niet uitgekeken op het kleurrijke geheel van de stad en in het gezellige Genclik park of in één van de andere parken rondom de oude heuvelburcht, kun je even bijkomen van alle indrukken.

Historie en moderne architectuur

Ankara is meer dan drieduizend jaar oud, maar toch is er veel bewaard gebleven. De verschillende heersers en volkeren in de stad hebben hun historische sporen achtergelaten. Atatürk koos Ankara in 1920 uit als het centrum van zijn onafhankelijkheidsstrijd. De stad groeide snel, maar een deel van de oude stadskern staat er nog steeds. Hier kun je kennismaken met de rijke Turkse cultuur en traditionele architectuur. Maar ook de Zuil van Julianus en de tempel van Augustus maken van Ankara een unieke combinatie van oud en nieuw. De grootste en nieuwste moskee is hier een goed voorbeeld van. Hij ligt op een indrukwekkende locatie, boven op een heuvel en zeer fraai gedecoreerd. Net ten noorden van Ulus Meydani liggen de Romeinse baden uit de 3e eeuw na Christus. Toch kun je hier nog duidelijk de verschillende kamers en systemen zien. Het meest bijzondere moderne bouwwerk van Ankara, en misschien zelfs wel van heel Turkije is toch wel het Atatürk Mausoleum.

Winkelen en uitgaan

In de wijk Kizilay ligt een modern winkelcentrum en ook aan de Tulani Himli Avenue kan men naar hartenlust winkelen. Wil je liever snuffelen in de kleine oude winkeltjes, dan kun op de Bakircilar Çarsisi goed terecht. Voor specerijen, noten en zuidvruchten moet men naar de heuvel van de Citadel. Het Armada werd in 2003 uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van Europa. De bijzondere architectuur en het ruime aanbod aan winkels, bioscoop en restaurants, maken het Armada zeker een bezoek waard. En als je de verschillende delen van de stad nog eens op je gemak wilt bekijken, kun je van het spectaculaire uitzicht genieten op het Atakule gebouw met zijn draaiende panorama dek. Uitgaan in Ankara is misschien iets minder spectaculair dan in Istanbul, maar zeker niet minder gezellig. Het nachtleven speelt zich voornamelijk af in bars en clubs. Maar voor die tijd ga je eerst lekker eten in één van de vele restaurantjes.

De ligging en het klimaat

Ankara is omgeven door steppe gebied en ligt in één van de droogste gebieden van Turkije. Toch is de stad opvallend groen. In de zomer is het lekker warm, maar in de winter kan het er flink fris zijn. Er valt weinig neerslag, in de winter soms wat sneeuw. Dit maakt van Ankara een prima stad voor een stedentrip. Het uitgebreide metronet in de stad zorgt dat je jezelf goed kunt verplaatsen en de centraal gelegen hotels en andere accommodaties zorgen voor een comfortabel verblijf.
Al met al is Ankara is bijzondere stad. Door de verschillende stijlen en invloeden is het een boeiende mix geworden, die van een bezoek aan Ankara een belevenis maken. Jij zult je zeker vermaken in deze Turkse stad.

Als u heeft een plan om naar Ankara te reizen, niet vergeten uw visum Turkije aan te vragen, U kunt het makkelijk op Visum-TR aanvragen.