Visum Turkije Kayseri

De Turkse stad Kayseri ligt in Centraal-Anatolië.

Visum-TR Populaire Steden, Turkije Leave a Comment

De Turkse stad Kayseri ligt in Centraal-Anatolië.
Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie.Heeft Kayseri ook een leuk sportief aanbod. De centrale ligging maakt van Kayseri een mooi uitgangspunt om door te reizen naar andere toeristische attracties in Cappadocië. Vanuit de hele stad heeft men een prachtig uitzicht op de beroemde Erciyes berg. Met een hoogte van 3916 meter is deze berg in de winter een heerlijk skioord.
Vele beschavingen hebben in Kayseri hun voetstappen liggen. Culturen veranderden, net zoals de naam van de stad. Tot de 2e eeuw voor Christus heette de stad nog Mazaca, daarna Eusebia en vervolgens stond hij tot de 11e eeuw bekend als Caesarea (ad Argaeum). Van deze laatste benaming is de huidige naam afgeleid. In de vele musea die de stad rijk is, kun je de herinneringen aan deze verschillende fases terugvinden. Ook het Huis van Atatürk kun je vinden in Kayseri. Behalve oudheden heeft Kayseri ook moderne faciliteiten, zoals een eigen luchthaven. Met visum-tr.nl is het dan ook mogelijk om een visum aan te vragen. Door zijn diversiteit is Kayseri zeker een aanrader, zowel voor een stedentrip als voor een hele vakantie.

Een schitterende omgeving

Cappadocië is één van ’s werelds grootste natuurwonderen. Dit gebied ligt precies in het midden van Turkije en de belangrijkste stad van de streek is Kayseri. In Kayseri kun je nog de echte Turkse sfeer proeven. Bijvoorbeeld in de oude binnenstad bij Cumhuriyet Meydanı. Hier vind je in de Kapali Carsi de historische winkels, dit is ook de plek voor sieraden en goud. Onder het Cumhuriyet Meydanı, is een ondergronds winkelcentrum met echte oude winkeltjes. De moderne winkels zitten in de Meydan. Vooral langs de populaire Sivas Caddesi straat zitten grote moderne winkels, ook de West-Europese ketens. Het ondergrondse winkelcentrum is een bijzondere belevenis. Toch zie je dit in dit deel van Turkije wel meer. De hele streek staat namelijk bekend om zijn ondergrondse steden. Zoals de stad Derinkuyu. Dit is de grootste ondergrondse stad van Turkije. Hier leefden 10.000 mensen in een netwerk van nauwe tunnels. Woonplekken, kerken en zelfs veestallen behoorden tot de leefomgeving van acht verdiepingen. Een deel van de ondergrondse stad is te bezichtigen.

Genoeg te ontdekken in Kayseri

Maar Kayseri heeft zelf ook genoeg bezienswaardigheden. Zoals het Cumhuriyet Plein met het grote standbeeld van Mustafa Kemal Ataturk. Of het Pinarbasi stadspark, waar veel sculpturen staan. Bekijk ook eens het Sahabiye Madrassa, wat in 1267 door de seltsjoeken is gebouwd. De oude citadel wordt ook wel het kasteel of het fort genoemd. Hier bevinden zich momenteel voornamelijk winkels. In de stad kom je ook een aantal musea tegen, zoals het Kayseri Kale Archeologisch Museum, Ahi Evran Sanatkarlar Museum en het Kayseri Etnografisch Museum. Genoeg te doen en te zien dus in Kayseri en er is ook een ruim aanbod aan gezellige bars en restaurantjes om even een tussenstop te houden.

De veelzijdige omgeving van Kayseri

Rondom de stad zijn er ook nog andere mogelijkheden, zoals het raften op de rivier Zamanti. Of je brengt een bezoek aan de historische plaatsen Ağırnas, Develi, Talas of Kültepe. Ook de stad Göreme is een echte aanrader. Deze staat vanwege haar beroemde kegelwoningen op de Werelderfgoedlijst. Veel hotels hebben hier ook hun kamers in de rotswanden gebouwd. Kayseri en zijn omgeving is dus erg veelzijdig. Een prachtige natuur en cultuur zorgen dat je deze streek niet snel zult vergeten. Deze stad is misschien minder bekend dan Istanbul, maar het is zeker de moeite waard om eens naar Kayseri te vliegen.