Visum Turkije De Turkse Riviera

De Turkse Riviera

Visum-TR Turkije, Visum-TR Leave a Comment

De Turkse Riviera, het klinkt bijna sprookjesachtig. Sluit je ogen en zie het voor je, eindeloze stranden aan een belachelijk blauwe zee, als je je goed concentreert hoor het water klotsen en mensen lachen, je ruikt een combinatie van Turkse lekkernijen en zonnebrand. Wie hier aan denkt bij de Turkse Riviera zal geen geenszins bedrogen uitkomen, want het is precies wat je je erbij voorstelt. Voor een vakantie in Turkije is dat the place to be.

Ligging van de Turkse Riviera

Wie bij het woord ‘Riviera’ meteen denkt aan stranden en zee heeft onbewust (of bewust?) een goede taalkennis. Riviera is namelijk Italiaans voor zeekust. Er bestaat een Britse Riviera, een Duitse Riviera, zelfs een Chinese en een Mexicaanse Riviera, maar veruit het bekendst is de Turkse Riviera. Dat is niet zonder reden natuurlijk. Deze Riviera heeft namelijk een prachtige ligging. Het ligt aan de Zuidkust van Turkije, aan de Middellandse Zee. Het staat bekend om zijn vele badplaatsen, waarvan Alanya en Antalya het beroemdst zijn.

Het weer in de Turkse Riviera

De populariteit van de Turkse Riviera is perfect te verklaren door het weer. Waar het in Nederland alleen in de zomer wel eens echt mooi weer is – en zelfs dan zijn de stranddagen zeldzaam – is het weer aan de Turkse kust altijd goed. In de wintermaanden, als het bij ons regent, sneeuw en hagelt, is het daar een aangename vijftien graden. In de lente en herfst loopt de temperatuur op tot 25 graden en in de zomer ben je verzekerd van een heerlijke 30 tot 35 graden. Neerslag is er dan eigenlijk nooit en de zon is er gegarandeerd de hele dag bij.

What to do in de Turkse Riviera

Alleen al om de ligging en weer zou je je visum van Turkije aanvragen en je koffer pakken, maar wat kun je daar eigenlijk doen? Nou, in de zon liggen bijvoorbeeld. Heel veel in de zon liggen, zwemmen, cocktails drinken, baklava eten. De Turkse Riviera kent zoveel stranden en badplaatsen, dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Maar ook als je er eens op uit wilt trekken, ben je bij de Turkse Riviera op de juiste plek! Turkije heeft een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Sowieso een bezoekje waard is de oude binnenstad van Antalya, met bijvoorbeeld de legendarische Poort van Hadrianus. Ook het stadje Demre (dat vroeger Myra heette) is leuk, het is de plaats waar onze Sinterklaas zijn roots heeft. Ten noordoosten van Antalya liggen de spectaculaire hogere Düdenwatervallen. En ook het Köprülü Kanyon Nationaal Park mag je eigenlijk niet overslaan. Maarliefst 366 vierkante kilometer park waar een heleboel te zien is.

De Turkse Riviera heeft eigenlijk alles voor een onvergetelijke vakantie in Turkije. Prachtige ligging, oneindig veel zon, de nodige bezienswaardigheden. Vergeet voordat je enthousiast het vliegtuig instapt niet je visum, Turkije is daar streng in. Dan rest ons alleen nog te zeggen: iyi tatiller! (Turks voor ‘fijne vakantie’)